maanantai 19. joulukuuta 2011

Mekkohömppää

Hämmennän itseänikin jo sillä, että postaus tulee olemaan lähestulkoon puhdasta Lolitaa, mikä ei oo mulle mitenkääm tavallista. Kuitenkin tässä lyhyellä aikaa lolitaminä on taas alkanut nostaa päätään pensaasta ja tyyli kiehtoo enemmän kuin aikoihin.
Koska goottityyli on kuitenkin iso osa omaa tyyliäni, olen kallistunut vahvasti Gothic Lolitan ja tummanpuhuvan Classicin puolelle. Tosin pari päivää takaperin huomasin liehuvani ympäriinsä mustassa Sweetissa perhoshameeni kanssa.

Olen vielä kuitenkin vahvasti alkutekijöissä lolitan kanssa, mutta kasailen lolitakaappiani pikkuhiljaa. Brändimekkoja tuskin tullaan päälläni näkemään, sillä en todellakaan ole brändimitoissa. Huomaan tosin usein haaveilevani tästä ja tuosta mekosta.

Vaatetusalan opiskelijana olen kuitenkin kohtuullisen hyvässä tilanteessa. Voin kasailla lolitavuortani omaan tahtiini ja itse tehden. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että selfmade lolita on huomattavasti brändiä mielenkiintoisempaa.
Tällä hetkellä enemmän tai vähemmän työn alla koulussa on lolisopiva paitapusero, joka on uupunut kokonaan vaatekaapistani. Pari hametta, mekko ja kunnollinen alushame kuitenkin löytyvät jo kaapista. Yhtenä ikuisuusprojektinani on myös mamelukit.

Arkena pukeudun useimmiten hameeseen ja johonkin paitaan käytännöllisyyden vuoksi, mutta mekot ovat myös puhdasta rakkautta. Lolitassa olen enemmän mekkojen kannalla kuin hameiden, sillä koen mekot eleganteimmaksi.
Ensimmäinen ja rakkain lolivaikutteinen vaatteeni on juurikin mekko, joka istuu sekä gothiciin että classiciin. Mekko on itsetekemäni ja se lisää tunnesidettä kyseiseen vaatteeseen. Kangas taas oli löytö Eurokankaan palalaatikosta. Teknisesti ja mallinsa puolesta se ei ehkä oli täydellinen, mutta tunneside siihen on val
tava. En voisi kuvitellakaan luopuvani siitä, kuten en voisi luopua rakkaimmasta korsetistanikaan. On ihan okei kiintyä vaatteeseen?
Unohdetaan kamalat hiukset ja vammaava ilme, mekko on pääpointti kuvassa.
Yleensähän lolitahelmat ulottuvat juuri polvien tienoille, mutta itseäni viehättää hirveästi nuo "ylipitkät" helmat lolitassa. Ja polvien alle ulottuva helma on minulle pukevampi.

Jos nyt puhutaan yleisesti, niin pitsiyliannostusmekot eivät TODELLAKAAN ole minua varten, koska yksinkertainen on kaunista. Simppelit mallit ja kiinnostavat yksityiskohdat luovat omaa silmääni  viehättävän mekon. Saatte muutaman esimerkin.

Tämä Victorian Maidenin British check jsk lienee yksi suosikkimekoistani, vaikka värinsä puolesta se ei olekaan puhtainta minua. Sen yksinkertaisuus vain viehättää ja underbust -yläosa tekee mallista kiinnostavan. Laskostettu helma toimii myös erittäin hyvin, jopa poimutettua paremmin. Laskostettu helma lienee rauhallisempi ja klassisemman oloinen vaihtoehto. Helman täysvinoon leikattu kaitale lisää myös mekon kiinnostavuutta. Tällainen minulle, kiitos.

Lisää Victorian Maidenia, joka oikeastaan lienee jopa suosikkibrändini. Flower tulle regimental dress on suunniteltu selkeästi minulle! Pystyraita on aivan ihanaa ja väritys tässä on totaalisesti minua. Musta ja tumma pinkki ovat yhdistettynä mitä parhainta eikä mekossa ole mitään muutakaan vikaa. Malliltaan taas kerran hyvin yksinkertainen.
Mustaa, hopeaa ja lumihiutaleita yksinkertaisessa liivimekossa. VM, marry me? Waltz of Snow vetää nyt lähinnä sanattomaksi. Kaunista kaunista kaunista. Unelmamekko, ehdottomasti. Kokonaisuus on yksinkertaisesti täydellinen.
Moi-même-Moitié ja Randomly tiered pinafore toimii kivasti. Kevyt kerrostettu sifonki näyttää ehdottomasti nätiltä ja toimii yksinkertaisena. Kelpuuttaisin myös tämän kaappiini.
Silent Moon on puolestaan Moitien kauneimpia printtejä. Ja mainittakoon nyt, että printit eivät ole niinkään oma juttuni, mutta Moitie osaa hommansa niiden kanssa. OP:t miellyttävät harvemmin silmääni, mutta poikkeuksiakin on.
Crossed Gathered OP on kaikin puolin hurmaava! Rakastan hieman erikoisesti katkaistuja vyötärölinjoja ja muutenkin pelkistettyä mallia. Pääntieltä lähtevä poimutus tuo taas mielenkiintoisen yksityiskohdan muuten yksinkertaiseen mekkoon ja saa sen lasketumaan todella kauniisti. Ja kulmikas pääntie taas tekee oikeutta dekolteelle. All hail Moitie!
Ja sitten se eka brändirätti, mikä aiheutti totaalisen pakkosaadapakkosaadapakkosaada-kuolareaktion. Moitien Asymmetry Corset skirt runnoi tiensä tahtootahtoo-listalle, juurikin tuossa sinimustassa muodossa. Ja minä kun en edes pidä sinisestä. Hupsista.

Vaikuttaa pahasti siltä, että postaus karkasi lievästi käsistä. Vai mitä veikkaatte? Arvatkaa vaan paheniko lolitaintoilu ja mekkohimotus?

Koittakaa jaksaa lukukausi loppuun! Itsekin kärsin vielä kaksi päivää koulun penkillä, mutta sitten voi vaihtaa vapaalle.
Valkeaa joulua odotellessa...

4 kommenttia:

 1. Voi härregud noita mekkoja :o Erityisesti nrot 1, 2, 4, 6 ja 7 miellyttää munki silmääni kovasti, ja vähän ton ekan tyylisestä on tullu haaveiltuakin. Ei ehkä iihan noin lolina, mutta kumminkin harmaana (kyllä! :'D) ja toullasilla nappijutuilla tossa edessä. Vink vink.

  VastaaPoista
 2. Sanni,
  Mekot on liian kivoja, oli lolitaa tai ei :D
  Ja kyllä mä voin sulle tollaisen joskus askarrella, tuut vaan viikonlopuksi Turkuun ^^

  VastaaPoista
 3. Ihania mekkoja ja toi on muuten jännä toi sun blogin otsikkokuva :)

  VastaaPoista
 4. Frostdanger,
  bannu on totaalinen läppä, kun hovibanneristi ei oo vieläkään jaksanu tehä mulle uutta banneria mut sit se teki tollasen läppähattaran, koska oon kuulemma hattarapää. Ja sit piti tehä bannuun sopiva leiska :DD

  VastaaPoista