torstai 12. joulukuuta 2013

12. luukku Joulumusaa

Mulla on hyvinkin ristiriitainen suhde joululauluihin. Toisaalta tykkään niistä kovasti, mutta toisaalta niitä ei jaksaisi kuunnella (varsinkaan suomiklassikoita). Listaan siis huvikseni muutamia omia lemppareita satunnaisessa järjestyksessä.


Christmas is All Around 
Puoliläpällä tehty versio Love is All Aroundista, mutta about miljoona kertaa alkuperäistä hauskempi. Love Actually (Rakkautta vain) on ehkä paras joululeffa ja Billy Mack (Bill Nighy) leffan parhaita hahmoja. Tää hymyilyttää aina.


Walking In The Air
Tarviiko tästä sinänsä edes sanoa mitään? Tän alkuperäisen version poikasopraano saa ihon välittömästi kananlihalle. Nightwishin tulkinta biisistä on myös oikein jees. Kun mä vielä pentuna soitin pianoa, Walking in the air oli mun lemppari. Tän jaksoin oikeesti opetella suunnilleen takaperin. Nykyään tykkään hirveesti laulaa tätä ja joskus jossain joulukonsertissa tuli vedettyä tämä.


Sika - Juice Leskinen
Okei, hauskinta ikinä. Mut kasvatettiin kuuntelemaan Juicea ja jo lapsena Sika herätti hilpeyttä. Tätä pitäis soittaa ehdottomasti enemmän radiossa joulun alla. Tää on nerokas. Slamin aikaan tehty joululevy Kuusessa ollaan on mainio.


Raskasta Joulua
Tällaiselle metallidiggarille Raskasta Joulua on oiva vaihtoehto. Jättikokoonpanosta löytyy omia lempparilaulajia, joten toimii mainiosti. Erityisesti pitää mainita Jalkasen Iljan vedot. Ihan älyttömän hauskaa ja siinä todellakin tulkitaan. Suosittelen lämpimästi live-keikan katsastamista.


Mulla on heikko kohta joillekkin ruotsinkielisille joululauluille. Omaan korvaan ruotsi kuulostaa laulettuna mielettömän kauniilta ja tuossa ylläolevassa esimerkkibiisissä Elize on upea! (Ei tosin puhuta Tonysta…)
Villikortti
Tästä on kyllä pakko syyttää meidän luokkaa. Pari edellistä joulua tää potpuri on soinut luokassa ja kyllähän se on aika jees. 

Mainittakoon tähän loppuun, että mulla on meidän luokassa joulunvihaajan maine, koska en tykkää hirveesti kuunnella joululauluja, varsinkaan ennen joulukuuta. 

1 kommentti:

  1. Pekka Ansio Heino sang so cute "last Christsmas" de Wham!..Kisses!

    VastaaPoista