tiistai 17. joulukuuta 2013

17.luukku aamu/välipalavinkki

Mennään taas ruokajutuilla, mutta kun satuin tekemään smoothieta meille aamupalaksi, niin miksipä en sitten jakaisi hyväksi todettua ohjetta.


Meidän smoothiemme söi:
2 kiiviä
2 päärynää
n. 1 dl pakastemansikoita
n. 1 dl punaviinimarjoja (ja mustikkapurkin jämät)
vaniljajugurtin jämät ja tilkka maitoa
sokeria maun mukaan

Pakastemarjoja kantsii sulattaa hiukan mikrossa, että ne soseutuvat helpommin muiden kanssa. Päärynät ja kiivit kuoritaan ja pilkotaan vähän pienemmäksi. Kipataan kaikki blenderiin ja soseutetaan kaikki. Jugurttipurkin jämät saa irti, kun laittaa tilkan maitoa tölkkiin ja ravistaa. Sitten vaan blenderiin. Kannattaa maistaa tässä välissä ja katsoa, tarviiko sokeria lisätä. Tästä määrästä tuli näppärästi just 2 isohkoa (hiukan vajaa 4dl) lasillista.

Jos ei omista blenderiä, tavallinen sauvasekoitin toimii myös. Ja tätä ohjettahan voi soveltaa miten vaan. Jos harrastaa soveltamista, oikeat määrät oppii pitkälti kokeilemalla. Toisaalta, vaikka näitä herkkuja tekis liikaa, se ei haittaa, eiköhän joku ne juo.
Yks omia lempparismoothieita on simppeli mansikka-kiivi. Maidon voi korvata vaikka appelsiinimehulla. Lisää joukkoon rahkaa proteiiniksi. Voi näitä toki tehdä ihan ilman nestettäkin. Kaikki käy. :D


Pahoittelut muuten näistä jatkuvista luurilaatuisista kuvista. Mulla kävi pieni onnettomuus kameran kanssa ja putket ottivat vähän liikaa iskua. Yritän saada ne kiikutettua tohtorille tässä lähipäivinä. Jouluna saan iskän putken kyllä käyttöön, että lomalla voi näkyä hiukan paremmalla laadulla olevia kuvia. Siihen asti pitää kyllä kärsiä näistä luurikuvista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti