keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Hyvä se on, kun sen maalaa

Tilasin joulunpyhinä ebaysta kovin nätin hiuspannan. Väriltään kultainen panta ei kuitenkaan mulle suoraan kelvannut, joten askartelin hieman. Lähdin ehkä vähän riskillä kokeilemaan, mutta maksoin pannasta muistaakseni 0,72e, joten suurta menetystä en kokisi, jos joku menisi vikaan. 


Kuvasta näkyy suunnilleen, miltä hiuspanta alkuperäisvärissään näytti. Hiuslakka ei oo eksynyt kuvaan vahingossa, se oli oleellisessa osassa projektia. Sekoittelin sopivan värin mustasta ja hopeisesta akryylimaalista ja sain aikaan kivan ööö en osaa kuvailla väriä. Se on tummaa hopeaa, mutta toisaalta taas hohtavaa mustaa. Nätti se on kuitenkin. 


Alkuun mietin, tarttuukohan maali kiiltävään ja sileään metalliin. Karhensin pintaa hiukan parilla kerroksella hiuslakkaa ja sitten tartuin pensseliin. Ohensin maaleja vedellä, että saisin lehtien kuviot pidettyä tallessa. Maalikerroksia taitaa olla 4. Jokaisen kerroksen välissä suihkuttelin taas hiuslakkaa kiinnitykseksi. Lopuksi vielä muutama kerros lakkaa. 


Väristä tuli nätti ja se toimii melko näppärästi pinkahtavan tukan kanssa. Kannatti tarttua maaleihin ja ottaa riski. Maalattuna panta on huomattavasti alkuperäistä parempi. Näitä pikkuprojekteja on välillä kyllä hauskaa tehdä. Ehkäpä pitäisi askarrella useamminkin. 

2 kommenttia:

 1. Askartele ihmeessä useammpin! :D
  Tästä tuli tosi kiva <3

  ~ Frillycakes ~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Tarkoitus olisi saada näitä pikkujuttuja tehtyä useamminkin. :)

   Poista