tiistai 18. maaliskuuta 2014

Ei enää ikinä...

… tai no, ei olla ihan noin dramaattisia. Ihan viimeisiä koulujuttuja esittelyssä. Ykkösellä tehtiin miesten liivi, kakkosella prässihousut ja tänä vuonna oli sitten vuorossa miesten bleiseri. Ihan älytön homma ja me kuitenkin käytettiin hyvin pitkälti teollisia työtapoja. Kaikki rispektit vaattureille. 

1_s

Tällä hetkellä tuntuu, että jätän miesten vaatteet suosilla muiden tehtäväksi, mutta eipä sitä koskaan tiedä, jos laajentaisi oppejaan vaatturiksi. 

Takki piti tehdä asiakkaalle, joten lainasin siskoni poikaystävää. Kaavamuutosten suhteen pääsin helpolla, mutta liiallisen motivaationpuutteen takia takin valmistumisessa kesti, kesti ja kesti. Nyt se on kuitenkin valmiina ja odottaa noutoaan.

Materiaaliksi valikoitui tumman harmaa villasekoite, joka on armeijan ylijäämää. Viime vuonna tehtiin housut samasta kankaasta samalle asiakkaalle, joten tää oli luonnollinen valinta. Takissa on kansitaskut, rintatasku ja povitasku molemmilla puolilla.

2_s


Lopputulos on kyllä särmä ja tästä jäi hyvä fiilis. Vaikeuksien kautta päädyttiin kuitenkin voittoon. 


2 kommenttia:

 1. Näyttääpä todella hyvältä! Mun amiksen miestenvaatekurssi oli vain semmonen pikanen kuukauden rääpäsy, joss ajassa pikavalmistin paidan, liivin ja housut. Voin sanoa että tiukkaa teki, eikä jälkikään ollut lopulta parasta mahdollista. Kaavoituksessakin kävi joku pieni höpläys, en huomannut pidentää liiviä peruskaavasta yhtään, ja nyt sitä ei voi käyttää minkään muun housun kanssa. Voin kertoa, että ei oo avokki koskaan laittanu kyseistä kokonaisuutta päälleen... Paidat olen kyllä saanut tehdä kaikki sen jälkeen, kun kaupasta löytyvät eivät vain istu yhtä kauniisti, ihme hienostelija :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti!
   Me käytiin miestenvaatteet sinänsä vähän hassusti, koska kaavoitusta ei tehty oikeastaan ollenkaan. Kopioitiin ja muokattiin valmiita kaavoja. Kokemuksena kyllä ihan mielenkiintoinen :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.