sunnuntai 12. marraskuuta 2017

The Darkling Tag

Bongasin Marun blogista tämän tagin ja tykästyin siihen kovasti. Oon aina pitänyt näistä enemmän tai vähemmän teemallisista kysymyslistoista ja tämähän kolahti.
Vaikka darkling yhdistetään yleensä gootteihin, itse koen sen olevan huomattavasti laajempi. Me kaikki hieman synkemmän alakulttuurin ystävät sovimme sen alle. Ja onhan se nyt ihan älyttömän hellyyttävä nimitys.

En oo oikeastaan koskaan voinut kutsua itseäni ihan täysin gootiksi, mutta vuosien varrella erinäisiä goottiviboja on tarttunut matkaan. Synkiö taitaa olla nykyään aika hyvä termi meille, jotka eivät ehkä halua asettaa itseään tarkemmin rajattuun laatikkoon.

tumblr_liw6t66N6z1qiyfe6o1_1280

Metsästin alkuperäisen tagin internetin syövereistä (löytyy täältä) ja karsin sitä hiukan itselleni sopivammaksi. Pahoittelen nyt myös laiskuuttani ja jätän kysymykset kääntämättä, vaikka suomeksi vastaankin.


Simple Questions:

What is your favourite candle scent?
En oo tuoksukynttilöiden suurkuluttaja ja oon vissiin omistanut 2 koko elämäni aikana. Syyskuun suosikeissa kuitenkin mainitsin Ritualsin Holy Smoke -kynttilän, joka tuoksuu nuotioillalta ja rakastan sitä.

Do you have a favourite book?
On ja ei. Mulla on paljon suosikkisarjoja, mutta THE kirjaa on on hankalampi sanoa. Joskus tosin piti valita suosikkikirja erääseen tapahtumaan mukaan ja silloin mukaan tarttui Harry Potter ja Azkabanin vanki. Toisena on myös mainittava Pikku Prinssi.

Are you a tea or coffee person?
Ehdottomasti teeihiminen. Viimeisen parin vuoden aikana oon myös oppinut juomaan kahvia, mutta lähinnä vain töissä.

What is your favourite brand and colour of lipstick?
Opin huulipunan hienouden vasta suunnilleen vuosi sitten. Ensimmäisten "punieni" joukossa oli Smashboxin kauniin harmaa Punked ja se on edelleen mun go to -huuliasia. Uudempana suosikkina on Morphen nestemäiset huulipunat. Tummat huulivärit on eniten mun juttu.

What is your favourite perfume/cologne?
Katy Perryn Killer Queen, ehdottomasti.

If you had to give up the colour black, what would you choose instead?
Onko tumma harmaa liian helppo valinta? Tumma harmaa tai tumma violetti luultavasti.

What are your top-3 tips for surviving hot weather while black clad?
Luonnonmateriaalit, viuhka aina mukana, ohut kerrospukeutuminen. Bonuksena, muuta Suomeen, täällä ei oo koskaan niin kuuma.

What song will always make you happy (doesn't have to be a goth band)?
Mulla on paljon biisejä, jotka ilahduttaa, mutta ehkä isoimmat hyvän fiiliksen biisit ovat Don't Stop Me Now ja Killer Queen, Queenilta, tietysti.

Are you active in the arts (ex. play an instrument, paint, write etc)?
Kyllä ja en. Kirjoittaminen on nykyään pitkälti blogimuodossa. Kuvataiteellisesti oon täysin lahjaton, mutta valokuvausta harrastan. Suihkulaulanta on hauskaa ja toki varmaan ompeluhommat ja yleinen näpertely lasketaan tähän?

If you had a teacup or a mug made inscribed just for you, what would you have it say?
Come, surrender to sweetness (Break into the Wild by Dynazty)


Thought Provokers:

If you could be a supernatural creature, what would it be and why
Keiju, ehdottomasti. Keijut ovat aina kiehtoneet mua ja niistä löytää helposti sellaisen, johon samaistua.

Do you feel confident or comfortable interacting with other Goths or goth people (online or irl)? Why or Why not?
Kyllä ja ei tässäkin. Iso osa kavereista kuitenkin edustaa jotain synkempää alakulttuuria tai kuuntelee raskaampaa musaa. Mutta jos eteen lyödään ns. megagootti, se on helposti vähän pelottavaa/ahdistavaa.

Which is more important for a look: Great hair or great makeup?
Vasta lähiaikoina meikkaamiseen oppineena, mun on vastattava hiukset. Mulla on lähes poikkeuksetta iso tukka, joten sillä pääsee aika pitkälle. Ja jos lookki on muuten kuosissa, mut hiukset menee päätä myöten niin mikä meni vikaan?

Care to share and embarrassing story related to your "darkliness"?
Onhan noita, mutta mainittakoon nyt ehkä pahimpana Electrat ja liian löysät housut. Tai electrat ylipäätään normiarkivaatteiden kanssa. Lisänä vielä toki se, että niillä kävely oli vähän... huteraa.

How are you at DIY?
Uskallan sanoa, että DIY-hommat sujuu aika mainiosti. Oon koko ikäni näperrellyt kaikenlaista ja tykkään edelleen kovasti tehdä.


Confessional (aka True or False):

I love watching cheesy romance films.
Totta, rakastan hömppäleffoja.

I always to remember to wash off my makeup at night.
Tarua. Kun ryömii baarista kotiin neljältä aamulla, meikkien peseminen ei todellakaan ole ensimmäisenä mielessä. Yritän kyllä parhaani.

I sleep with plushies.
Totta. Jens on paras unikaveri.

I wear non-black pajamas most nights.
Totta. Yöhousut on kaikki ei-mustia, mutta paitana on toisinaan joku bändipaita.

I don't like vampires.
Tarua. Pidän vampyyriasioista, mutta oon myös hyvin tarkka niiden suhteen.

I don't like clubs.
Totta ja Tarua. Oon ehkä enemmän pubi- ja hengailumestaihminen kuin yökerhoissajuoksija, mutta toisinaan sekin on ihan hauskaa.

I don't enjoy graveyards.
Tarua. Hautausmaat ovat kauniita ja tunnelmallisia. Joskus ne ovat jopa pelottavia, mutta silti kauniita. En kuitenkaan juoksentele öisin hautausmailla.

I'd sooner faint than pet a spider.
Tarua. Mulla ei ole mitään hämähäkkejä vastaan. Oon usein se, joka pelastaa hämiksiä niistä pitämättömien kavereiden jaloista.

I don't like haunted houses.
Totta ja Tarua. Autio- ja kummitustalot ovat kiehtovia, mutta ihan tapauskohtaisesti uskallan niihin.

I've never read Dracula.
Totta. En ole lukenut Draculaa enkä oo oikeastaan koskaan edes suunnitellut lukevani sitä.


Tätä kirjoitellessa pääsi hieman tonkimaan omaa synkiöyttään ja tuli suuri tarve kaivella tuolta kaikki vanhat kuvat esiin. Ehkä tästä sais myös jalostettua lisää postauksia oman tyylin kehittymisestä ja siitä, miten kaikki musa- ja goottivaikutteet ovat tiensä mun päähän löytäneet. 

2 kommenttia:

 1. Jee, ihanaa että suoritit tän haasteen! Näitä oli niin kiva lukea. Mulla on myös luonnoksissa Harry Potter tag :) Ja joo olisi tosi kiva lukea enemmänkin sun tyylistä yms.!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää haastejutut on kyllä mainioita! Ja Harry Potter tag kuulostaa ihan mahtavalta!
   Tarvii katsoa, et miten saan tyylijuttuja joristua. Ja hei, ihanaa, et jaksat kommentoida ja oot pysynyt mukana menossa, vaikka blogikuolema välillä tapahtuikin. :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.