sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Welcome to B'ham

Todellakin, olen Birminghamissa turvallisesti, joten aika on sopiva matkustusraportille.
Olin taas fiksu ja jätin pakkaamisen viimetippaan. Ja tietysti ongelmia... Laukulla ylipainoa 10 kiloa. Tyhjäysprojekti, uusi punnitus ja ylipainoa enää 3 kiloa. Niillä mentiin.
Juuri ennen, kuin piti lähteä ajamaan kentälle, taannuin 3-vuotiaan tasolle. Jens oli hukassa! Enkä todellakaan voinut lähteä ilman sitä...
Tampere-Pirkkalan lentokentällä lähtöselvityksessä... "Ylipainomaksu on 20e/kg." Auts. Nooh, ei voi mitään. Kotiin tullaankin kahden matkalaukun kanssa.
Lennon piti lähteä 20.55, mutta myöhästyi koneen myöhäisen saapumisen vuoksi. Suunnilleen puolen tunnin odottelun jälkeen päästiin kuitenkin ilmaan ja eeppinen seikkailua Birminghamissa sai alkunsa.
Kolmetuntisen lennon ja matkatavaroiden metsästyksen jälkeen hengailin kentällä hieman yli 5 tuntia, sillä bussi lähti vasta neljältä yöllä. Puuduttavaa, mutta mielenkiintoinen kokemus tuokin. Selvisin ajoissa bussiini ja koomasin puolitoistatuntisen matkan Heathrown bussiasemalle, jossa oli vaihto B'hamin bussiin. Odottelua tuli taas tunnin verran, mutta se meni yllättävän nopeasti.
Matkalla Birminghamiin en enää osannut nukkua vaan katselin häkeltyneenä maisemia. Aivan ihania pikkukyliä peltojen keskellä, upeita kirkkoja, niittyjä täynnä lampaita.
Kevätkin on täällä jo pitkällä, joten lunta ei näkynyt missään ja narsissit kukki iloisesti tien varsilla.

Bussin saavuttua määränpäähänsä, odottelin Host-Violetia ehkä kaksi minuuttia ja suuntana heti "koti". Kämppä sijaitsee Edgbastonin kaupunginoassa, Columbia Close:lla, suunnilleen kolmen kilometrin päässä keskustasta ja bussiyhteydet ovat hyvät. Oma koppi on pieni ja keltainen, mutta mukava.
Aiemmin mainittu, kadoksissa ollut, Jens

Muuten täällä on melko sinistä (Heja Sverige!) ja perinteistä. Kokolattiamatot on vaan makuuhuoneissa, mikä hämmensi suuresti, mutta ei se haittaa. Kenkien pitäminen sisällä vaatii tottumista.
Kun olin nukkunut pari tuntia ja heräillyt koomastani, keksin vielä lähteä kävelylle kohti keskustaa. Päädyin tutkimaan valtavaa Bullring-ostoshelvettiä enkä pystynyt lähtemään sieltä tyhjin käsin. Syytän tästä Disney-storea, joka on ihana! Varsinkin Lontoon jätti-iso. Hämmensin itseäni ostamalla valkoisen paidan, mutta sitä ei voinut jättää rekille roikkumaan. Onhan Alice in Wonderland kuitenkin aivan vastustamaton. Disney-kaupan muovikassit on muuten myös sydämensulattavia!
Kun palasin keskusta-tripiltäni Violet oli aivan häkeltynyt siitä, että kävelin keskustaan ja takaisin. Olin kuulemma ensimmäisen, joka sen teki. Hyvä minä!

16 tunnin yöunien jälkeen on yllättävän virkeä ja energinen olo. Mitä minä teen... Istun koneella, vaikka voisi lähteä ulos. Itseasiassa heti, kun pääsin ylös sängystä Violet lähetti mut käymään yläkerran sedän luona, että saan nettiyhteyden käyttööni. En siis joudu erakoitumaan ja käyttämään nettikahviloita! Blogi tulee siis päivittymään normaalia useammin.

Huomenna mulla on jonkinlainen perehdytystilaisuus Bournville collegella, joka on LPKKYn ystävyyskoulu. Sitä kautta mulle järjestyi työpaikka ja majoitus.
Työt Bank-ravintolassa alkavat tiistaina ja suurin osa ajastani tuleekin sitten kulumaan töiden parissa.


Been here like 1½ days and I'm in love with B'ham already!

4 kommenttia:

 1. Oi että! Näytti noi pienet maistiaskuvat maisemista niin aaaaah.. haluni päästä Englantiin nousi ainakin potenssiin miljoona :D
  En tiennytkää että siäki on toi kengät sisälläkin politiikka :o
  JA TOI SIUN MAJAPAIKKAS ON YLITUI<3 Mun on niin pakko päästä tervehtimään sua sinne ^^

  VastaaPoista
 2. Oooo ihanaa! Ja jes jes, tätä odotin, että päivität blogiakin! :-)

  VastaaPoista
 3. Suttu, tänne vaan! Potentiaalisia kuvauspaikkoja ja silleen :DD
  Johanna, täällä on ihanaa! Ja blogi tulee päivittymään semiusein.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.