lauantai 2. huhtikuuta 2011

Bank - such a fancy place

Nyt, kun ensimmäinen työviikko on takana, voi hyvin esitellä työpaikan.

Bank-restaurant sijaitsee Brindley Placella, kanaalien vieressä, lähellä keskustaa. Alue on ravintoloiden ja pubien keskittymä, joista yhdessä on käynyt jopa presidentti Clinton. Vanhojen rakennusten muodostama aukio on aivan ihana! Paitsi että rakennus, jossa Bank sijaitsee, on melko moderni betonineliö, kuten lasiseinästä saattaa huomata.

Kyseessä on fine dining-paikka (googlettakaa, jos ette tiedä) eli annokset on pieniä ja hinnat jäätäviä. Työntekijöitä on paljon, paikalla on aina suunnilleen 10 kokkia. Yksi hoitaa lihat, toinen kalat, kolmas kasviksia ja lisäkkeitä. Alkuruoille ja jälkkäreille on myös omat kokkinsa. Nyt ekan viikon mä vietin lähinnä kuorimaveitsen ja leikkuulaudan kanssa. Esivalmistelin juttuja Pitan kanssa. Ette muuten usko, kuinka vaikeeta suolan ripottelu voi olla!

Mä olen tunnetusti sählä, mutta töissä se on korostunut. Ekana päivänä pyörryin keskelle keittiötä jännityksen, kuumuuden ja nestehukan takia. Samana päivänä sain kaks valtavaa rakkoa sormeeni persiljaa pilkkoessani. Brittilän persiljalla on selvästi jotain mua vastaan, koska torstaina, kun taas pilkoin persiljaa, niin onnistuin leikkaamaan peukalostani palan. Note to self, keep those fingers away from those knives.


Kuten kuvista huomaa, paikka on melko fiini. Se on auki jo lounasaikaan ja baari on auki pitkälle yöhön. Terassilta näkee kanaaleille, joten paikka on aivan käsittämättömän ihana!

Mainittakoon tähän loppuun se, että oon viihtynyt töissä mainiosti. Porukka on mukavaa ja tekemistä riittää. Oon ekaa kertaa töissä ravintolassa, joten on hienoa nähdä, miten ravintolamaailmassa toimitaan. Täällä ei tosin oo Gordon Ramsayta huutamassa ja heittelemässä lautasannoksia seinille, jos persilja tai kastiketarha on väärässä paikassa :).

Mahtavaa huhtikuuta! Täällä on jo kunnon kevät.

5 kommenttia:

 1. OOOH, ihania kuvia! Mutta jos saan esittää toiveen, ne olis vielä ihanampia isompina! :-)

  VastaaPoista
 2. Johanna: Hii, kiitti! Täytyy laittaa harkintaan tuo isommat kuvat -asia :D

  VastaaPoista
 3. Oijoi vaikka moderni betonihärdelli onkin, niin kyä se komialta silti näyttää :D
  Ja onneks se porukka on mukavaa siellä (: muuten nui erinäiset sohlaamiset tuntuis entistä kurjemmilta (nimimerkillä kokemusta on)

  LISSÄÄ KUVIA :3

  VastaaPoista
 4. Suttu, mulla pörrää ympärillä brittimiehiä valmiina pelastamaan mua xD

  VastaaPoista
 5. Johanna, klikkaamalla vaa isoiks. Parempi nuin etteivat sotke blogin ulkoasua :)

  Mut siis, vahanko siistin kuulonen paikka! Kivat sulle ja koita pysya hengissa.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.