perjantai 1. heinäkuuta 2011

Norge

Jo monta vuotta oon halunnut lähteä käymään Norjassa, erinäisistä syistä. Nyt sain sen kuitenkin vihdoin aikaiseksi, hyvän syyn varjolla. Mikäs siinä kesälomamatkaillessa.
Vietin siis 4 päivää Oslossa leikkimässä turistia. Tosin vierailin tasan yhdessä turistikohteessa. Henkilökohtaisesti tykkään päättömästä ja suunnittelemattomasta hengailusta ympäriinsä ja tätä tulikin toteutettua kohtuullisen hyvin paremman puoliskon kanssa. Eli siis raportointi on hyvin pintaliitoista, koska lähinnä vaan hengailtiin ympäriinsä tai sitten tuijotettiin leffoja.


Ainoana turistikohteena toimi kuninkaanlinna, jossa lähdettiin käymään täysin spontaanisti, paremman tekemisen puutteessa. Olihan se ihan näkemisen arvoinen ja päästiin todistamaan myös vahdinvaihtoa.
 Yleisellä tasolla tykkäilen Norjasta mielettömästi, ainoa miinus on hintataso, joka lähinnä itkettää. Jostain kumman syystä kaupoissa pyöriminen jäi hyvin vähäiseksi, enkä mä nyt sinänsä tuonne shoppailemaan lähtenytkään. Ja mulle lähinnä esiteltiin goottipuodit ja nörttimestat.
Neo Tokyo -putiikissa törmäsin johonkin hyvin hämmentävään. Rekeillä roikkui Bodylinen enemmän tai vähemmän jännittäviä Lolita -hameita/mekkoja. Mitä kummaa? Törmäsin kuitenkin samaisessa putiikissa myös johonkin aivan vastustamattomaan, nimittäin Irvikissa-kigurumiin. Voitte vaan kuvitella, kuinka houkuttava se oli!
Ja sitten se joka nörtin unelma, Outland, joita oli kaksin kappalein. Pelejä, kirjoja, mangaa, pikku-ukkoja, jännittäviä merchandise-tuotteita ja mitä ikinä keksikään. Esiteltäköön nyt yksi jäätävimmistä...
Tätä tuskin tarvinee selittää yhtään enempää? Jännittävää, ja normaalia paremman makuista energiajuomaa. Menee lähes eeppisen puolelle. Pakko tosin myöntää, etten itse tuota ostanut. Pullo kuuluu Liselle, uudelle tuttavuudelle.
Goottipuodeista sitten... Valikoimiltaan aika lailla samaa, kuin Suomessakin. Ainoana poikkeuksena se, että Suomesta ei saa Alchemy Gothicin koruja, joita taas noista gootti- ja nörttipuodeista löytyi.

Ja mukaan tarttui ehkä ihanimmat pelikortit, heti Burton-korttien jälkeen. Okei, lievähkö Alice In Wonderland-obsessio koituu mun kohtaloksi. Aivan tavalliset pelikortit, joista maksoin itseni kipeäksi, mutta en vaan voinut vastustaa!
Mutta jostain kumman syystä noissa korteissa on k18-merkintä. Wut?

Ja toinen täysin vastustamaton asia.
Alchemy Gothicin Passion. Rakastuin kyseiseen koruun tulisesti kolmisen vuotta takaperin, kun näin sen ekaa kertaa. Sitten näin sen livenä ja hihkuin riemusta ja kuolasin paitani märäksi. Parempi puolisko oli jännittävällä tuulella, ja päätti lahjoa mua. En pistä pahakseni ollenkaan :).
Nyt lähti myös eeppinen metsästysprojekti, koska rannekoru ja korvakorut on ehkä saatava!

Jatkossa tulee luultavasti pyörittyä Norjassa kohtuullisen paljon ja vielä joskus haluaisin päästä kiertämään ympäri maata. Vuoria ja vuonoja, kiitos nam.

3 kommenttia:

 1. Mee ens kerralla sinne Vigelandin patsaspuistoon, suosittelen :) Tai Holmenkollenille pällisteleen!

  VastaaPoista
 2. Silloin kun True blood alkoi Suomessa tuota Tru Blood-juomaa oli kilpailu-palkintona ainakin YleX:llä. Mutta silloin mainittiin kilpailun yhteydessä että sitä ei saa ostaa mistään. Pitääkö sitä tästä lähteä Norjaan asti sitä maistamaan...?

  VastaaPoista
 3. neiti A, pitänee tehdä noin seuraavalla kerralla.

  Rhia, ei se niin hyvää oo, että sen takia ulkomaille kannattaisi lähteä. Vaikkakin suosittelen Oslossa vierailua erittäin lämpimästi :).

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.