lauantai 20. elokuuta 2011

Alice Kingsleigh vs Peppi Lotta Sikuriina Rullakartiina Kissanminttu Efraimintytär Pitkätossu

Iltapäivän tylsinä tunteina tulimme jutelleeksi Annin kanssa yleisesti lolitamekoista. Puheeksi tuli eräs tietty Emily Temple Cuten jsk. Yksi niistä harvoista printtimekoista, jonka jopa minä voisin pukea päälleni.
Mekon printti on aivan vastustamaton ja sulattaa tiensä jäisemmänkin pohjoismaisen neidon sydämeen. Näin kävi ainakin omalla kohdalla, koska yleensä en printtimekoista perusta. Siitä sainkin ajatuksen vallankumouksesta.

Kaikkien tuntema, ja suurimmilta osin rakastama, Ihmemaan Liisa lienee The Lolita -ikoni, jota en suinkaan ihmettele. Herttainen pikkutyttö sinisessä mekossaan, mutta ei liene terävimmästä päästä. Oman päätelmäni perusteella Alice on myös lievästi mielenvikainen, sillä täytyy olla hieman hullu, että pystyy luomaan omaan maailmaansa raita kerrallaan katoavia kissoja, mestausintoisia kuningattaria tai kattilat päässä tappelevia kaksosia. Alkaa käydä pikkuhiljaa hitusen tylsäksi? (Mainittakoon kuitenkin, että rakastan Liisaa)

ETC:n mekon takia aloinkin miettimään, että miksei Pepistä, joka on huomattavasti rennompi ja täysijärkisempi, ole koskaan noussut ilmiötä? Tokihan järjestäen jokainen pohjoismaalainen tuntee Pepin, mutta tiedä sitten kuinka kaukana maailmalla tuo loistavan asenteen omaava anarkistineitokainen tunnetaan. 
  Liisan ollessa laitettu ja viimeisen päälle, Peppi vetää karusti eriparisukilla ja sotkuisilla hiuksilla, silmäänpistäviä väriyhdistelmiä unohtamatta. 
Lemmikkinä Liisalla on jokaisen pikkutytön unelma, pieni kissanpentu. Mutta vaatii oikean asenteen, että kulkee ympäriinsä apina olkapäällään, kuten Peppi tekee.

Tästä pohdinnasta inspiroituneena aloinkin ajattelemaan, että voisiko Pepistä tehdä lolitan? Oman pääni mukaan se onnistuisi oikeastaan aika helpostikin. Ei ehkä ihan perinteistä lolitaa, mutta rajat ja säännöt on tehty rikottaviksi. Ja kyllä, tulen sen vielä tekemään. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, moinen viritelmä tullaan näkemään Traconissa.
Mikä mahtaa olla teidän tuomionne? Raiskaako Peppi goes Lolita koko ideologian lolitassa vai toisiko se piristävää uutta kehiin?

2 kommenttia:

  1. Olisi todella mielenkiintoista nähdä lopputulos :D

    VastaaPoista
  2. Heidi, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, kyseinen toteutus tullaan näkemään tässä lähiaikoina. Se on ajatuksen tasolla jo niin loistava, ettei tuota voi jättää toteuttamatta :).

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.