lauantai 13. kesäkuuta 2015

Laced up with blue

Lupailin teille ompelujuttuja ja nytpä niitä tulee. Keväällä S pyysi mua tekemään asun synttärijuhliaan varten ja tällaista lopulta saatiin aikaan. 

Perusmusta vyötärökorsetti, jossa on plansetin sijasta etunyöritys. 1-layer, kalanruotocoutil, spiraali- ja suoria teräsluita, nyöritys edessä ja takana. 
korsetti_s


Vaikka henkilökohtaisesti tykkään kovasti planseteista, etunyöritys tuo kivaa vaihtelua. Kun kyseessä on ihan peruspertsakorsetti, siihen saa kivaa ja vähän erilaista ilmettä nyörityksellä. Omaan silmään näyttää oikein kivalta. 

Lisäksi ompelin mekon. Sen kanssa haettiin vanhahtavaa/fantasiahenkeä, mutta värien puolesta se on kaukana historiallisesti oikeasta. Tai no, eipä siinä kaiketi oo mitään historiallisesti oikein. Malli muotoutui inspiskuvia selaillessa ja S:n kanssa jutellessa. Mekko on puuvillaa ja malliltaan säkkimäinen. Pääntie on poimutettu ja kantattu, hihansuut myös kantattu.

mekko_s


Vaikka kuvassa ei kunnolla näykään, helman sivuissa on mustat kiilat, joilla saatiin kaksivärisyyttä ja lisää leveyttä helmaan. Helmaa nostamassa on tyllihame, jonka tein jo aiemmin osaksi S:n wanhojenpukua. 

Juhlat pidettiin Brinkhallin kartanossa ja asu istui sinne varsin mainiosti. Sekä S, että minä olemme tyytyväisiä lopputulokseen, mikä on aina hyvä asia! :)

Nyt on hyvä jatkaa kesästä nauttimista, kun se tänne vihdoin edes hetkellisesti saatiin. Juhannushommat alkaa olla reilassa ja nyt voi vaan olla hetken. Palaillaan!

3 kommenttia:

  1. Ihana korsetti!! tykkään etunyörityksestä, tosiaankin vähän vaihtelua plansetteihin. (vaikka ne helpottaakin pukemista todella paljon)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänkjuu! Plansetit helpottaa joo pukemista törkeen paljon, mutta välillä on hyvä vähän kärsiä ulkonäköseikkojen takia :D

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.