sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Pinkkiä ja lakritsia

Reippaan viikon takainen vapaapäivä oli jännittävä. Luokkakaverini C oli jo pidempään hehkuttanut eräiden sitruuna-lakritsimuffinssien olevan äärimmäisen hyviä. Pitihän se toki testata.

Käyttämämme ohje oli sovellus perusmuffinssiohjeesta. Ja mainittakoon se, että sitruuna todellakin maistuu näissä, kun lakritsi on rouheena joukossa. Aivan mielettömän hyviä!

DSC_0041Kopio



Sitruuna-lakritsimuffinssit (~15 kpl)
1½ dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
~ 1½ dl maitoa (riippuen sitruunamehun määrästä)
1 sitruuna
~ 150 g lakritsia

Pilko lakritsi pieneksi, raasta sitruunan kuori ja purista mehu.
Vatkaa margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen HYVIN vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sitruunan kuori ja mehu vaahtoon. Lisää kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa. Sekoita lopuksi joukkoon lakritsipalat.
Lusikoi muffinssivuokiin ja paista 225 asteessa 12 - 15 minuuttia.

Kuorrutus (ei pakollinen, näyttää vaan kivalta), riittää noin kymmeneen muffinssiin
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
vajaa 100 g lakritsia
maitoa
sitruunamehua
tomusokeria
punaista elintarvikeväriä

Sulata laku maitotilkassa kattilassa, varovasti. Tässä menee oma aikansa, ei sula kuin suklaa. Anna jäähtyä. Vatkaa sekaan 2/3 tuorejuustosta.
Värjää loput juustosta elintarvikevärillä ja mausta sitruunamehulla. Käytä tomusokeria paksuntamaan seosta (meillä siitä tuli liian löysää).
Pursota jäähtyneiden muffinssien päälle ns. raidallisesti. Laita siis pursotinpussiin juustotahnat vierekkäin ja toimii!
Koristele vielä lakurouheella. Kylmäsäilytys suositeltavaa. 

Ja niin, kuorrutuksen voi tehdä toki yksivärisenäkin. :)

Kokeilkaa ihmeessä ja kertokaa mielipiteenne näistä. :)
Blogihiljaisuus saattaa olla taas pian todellisuutta, kun työn alla on wanhojenpuku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.