maanantai 23. helmikuuta 2015

Lempparipihvejä

Jutellaan hetki ruuasta, koska oon nyt yrittänyt saada syömisiäni taas vähän parempaan kuntoon.
Kesätöiden seurauksena tuli kokeiltua, tehtyä ja hiottua aika näppärä ja toimiva ohje kasvispihveihin. Tosin näitä pihvejä ei oo tehty sillä mahtavaksi todetulla ohjeella, koska tein nää yön pimeinä tunteina eikä ollutkaan kaikkia aineksia, kun tapoin aikaa ennen Oscareita. 

Tästä ohjeesta tuli parisenkymmentä pihviä.

WP_20150223_003_zps7a46c3d2

Aloitetaan niistä rehuista. Kasvispihvit on siitä supereita, et niissä voi käyttää myös parhaat päivänsä nähneitä aineksia. Esimerkiksi mun paprikan jämät oli jo pehmenneet ikävästi eikä sitä ihan pelkiltään ois halunnut syödä. 
Mitään tarkkoja määriä en nyt tähän kirjoittele, kuvasta voi katsoa vähän suuntaa antavia määriä. Jos haluaa karppiversion, jätä peruna pois ja lisää jotain muuta. Tee vaikka vaan pelkästä perunasta ja porkkanasta. Vaihtoehtoja on miljoona. Laita mukaan lanttua, selleriä, mistä ikinä tykkäät. Tää ohje on omilla suosikeilla tehty. Testattu niin vegaanikavereilla kuin lihansyöjilläkin ja toimii. 

Porkkanaa
Perunaa
Punasipulia
Kesäkurpitsaa
Paprikaa
Munakoisoa 
(punaisia linssejä kypsennettynä)
(soijarouhetta kypsennettynä)

Suolaa
Pippuria
Rakuunaa
Basilikaa
Sweet chili -kastiketta (kaikkien kasvisruokien pelastus. Tällä saa näppärästi makua ja potkua ihan kaikkeen.)
Mitä ikinä nyt tuleekaan mieleen, valkkaa lempparit. 

Jauhoja (peruna-, gluteeniton-, korppujauho. Kaikki käy.)
Kananmunaa (tän voi jättää poiskin, jos vegaanimeininki sopii paremmin. Itse käytin laiskuuttani.)

Paistamiseen öljyä (jos kaapista sattuu löytymään aurinkokuivattuja tomaatteja, niiden mausteöljy on ihan parasta tähän hommaan!)

WP_20150223_005_zps17d0916e


WP_20150223_006_zps941ffc87

Raasta/pilko kasvikset. Porkkana ja peruna kannattaa raastaa pieneksi, kun taas kesäkurpitsan ja munakoison voi jättää vähän isommaksi. Sipuli kannattaa hienontaa huolella. Kaikki sekaisin kulhossa (ota tarpeeksi iso niin puolet ei oo pöydällä) joko käsin tai lusikalla. Mausteet perään ja sekaisin, oman maun mukaan. On hyvä muistaa, että riittävä suola on tärkeää, ettei tuu vetisen makuisia pihvejä. Maku kannattaa hoitaa kohdallaan ennen jauhojen ja munien lisäämistä, koska niiden kanssa maistelu on vähän harhaanjohtavaa, koska kumpikaan ei maistu raakana kovinkaan miellyttävältä. 

WP_20150223_008_zps88633202

Pannu kuumaksi ja öljyä kehiin. Tavallinen paistinpannu toimii ihan yhtä hyvin, mutta laiskuus iski ja käytin lettupannua. Lämpöä kannattaa laskea aika pian, ettei pinta pala ja keskusta jää raa'aksi. Pihvien paksuudesta riippuen paista 2-3 min/puoli. Kannattaa maistaa ekoja pihvejä ja korjata makua, jos sille tuntuu olevan tarvetta. 

WP_20150223_010_zpscb1c7da0

Valmiita pihvejä voi tarjota oikeastaan minkä kanssa vaan. Tee joku superkiva dippikastike. Tomaattikastike toimii aina. Oscar-eväiksi kasasin pari ruisleipää avokadolla ja näillä pihveillä. 

Kun pihvit peittää kunnolla, ne säilyvät jääkaapissa pari päivää ja sieltä ne on helppo heittää pannulle tai mikroon lämpiämään. Nää kestävät myös pakastusta, jos ei saa kaikkia tuhottua. Suosittelen tosin pakastamaan tuoreena, ei pari päivää jääkaapissa seisseenä. Mainitaan vielä, näistä on helppo tehdä myös täysin vegaaninen versio. Kananmuna vaan pois ja suosittelen lisäämään soijarouhetta, sillä se auttaa pitämään pihvit kasassa.

Kokeilkaa, kasvispihvit on mahtavia! Ja miettikää kuinka hyviä hampurilaisia näistä saa aikaan! 

Muistakaa myös synttäriarvonta (joka sai hieman lisäaikaa). 

2 kommenttia:

  1. Oi. Nää kuulostaa kyllä hyviltä. Täytyy jossain kohtaa kokeilla. ^-^

    VastaaPoista
  2. Ohohoo! Kiitos ohjeesta! Ps. Oli superkivaa nähdä! :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.