tiistai 7. marraskuuta 2017

October Favourites



Lokakuu tuntui menevän ohi ihan järjettömän nopeasti ja koko ajan sai olla juoksemassa paikasta toiseen, joko Turussa tai sitten muualla. Lisäksi oon opetellut elämään uuden läppärini kanssa ja ai että, toimiva ja nopea tietokone on iloinen asia. Että mainittakoon nyt uusi macbook pro yhtenä lemppareista.

Aloitetaan vaatelempparilla, koska syksy on huppareiden kulta-aikaa. Pitkään mun kaikki hupparit on olleet lähinnä bändihuppareita, mutta nyt syksyllä keksin,  että haluan tietynlaisen punaisen hupparin. Metsästelin vähän sieltä ja täältä kunnes lopulta henkkamaukan miestenosasto pelasti. Samalla värillä löytyi myös tyttömallia, mutta halusin väljemmän version. Alkuun kriiseilin, että riitelevätkö huppari ja sininen tukka keskenään, mutta lopulta en sitten jaksanut välittää. Mikään ei oo raivostuttavampaa kuin liian lyhyt, liian lyhyillä hihoilla tai pienellä hupulla varustettu huppari ja tän kanssa sitä ongelmaa ei ole! 

oct_1

Jatketaan ruokalemppareilla. Oon about maailman laiskin kokki, vaikka mulla suurtalouskokin paperit onkin. Vain itselle kokkaaminen on vaan niin meh, harvemmin jaksan. Satuin kuitenkin bongaamaan vakkarikaupasta punajuuria irtomyynnissä ja päätin, että nyt askarrellaan punajuurikeittoa, joka on ehkä mun suosikki, kun puhutaan kasvissosekeitoista. Jostain syystä punajuurta pidetään hankalana ja aikaavievänä juureksena, mutta mitä pienistä. Jos ei jaksa hinkata väriä irti käsistä niin kumihanskat on ratkaisu. Kypsyy vähän muita kauemmin, mutta täysin odottelun arvoista.
Harvemmin käytän valmiita reseptejä ruokaa tehdessäni eikä tämä kerta ollut poikkeus. Punajuuria, perunaa ja sipulia sopivassa suhteessa. Kasvisliemikuution kanssa kiehumaan. Soseutetaan ja mausteeksi riittää ihan suola, valkopippuri ja taisin käyttää myös kuivattua basilikaa. Sekaan tuorejuustoa ja ruokakermaa. Päälle raejuustoa ja krutonkeja.


oct_4

Toisena lempparina on pakko mainita iChocin vegaanisuklaat, joihin törmäsin jollakin kauppareissulla. Seurana ollut ystävä kommentoi niiden olevan mainioita ja lähtivät siis mukaan testattavaksi. Maitosuklaa on yksi mun suuria heikkouksia ja sen myötä oon ollut melko epäileväinen vegaanisuklaita kohtaan, mutta nyt osui ja upposi. Suosittelen lämpimästi, vaikka normisuklaaseen verrattuna hieman hintavia ovatkin. Itse löysin näitä ihan S-marketista.

oct_2


Tv-sarjalempparina on ehdottomasti Once Upon a Time, kun keksin vihdoin ottaa uusintamaratonin. Kaikessa hämmentävyydessään melko huikea sarja, vaikka välillä jotkin juonikuviot menevät hiukan yli. Puvustuksen puolesta ouat on puhdasta pornoa. Ihan mieletön puvustus. Jos ei muuten kiinnosta, niin antakaa mahdollisuus ihan puvustuksen takia. 

Leffapuolelta on mainittava Swiss Army Man, josta on hankala keksiä mitään järjellistä sanottavaa. Katsokaa se. Fiilikset leffan aikana olivat pitkälti "mitä helvettiä?" ja älytöntä nauramista. 

oct_3


Loppuun haluan vielä mainita kuun musalempparit!
Hurts julkaisi uuden albumin syyskuun lopulla ja se on ollut kovassa soitossa. Hurts on muutenkin ollut vahvasti mukana menossa. Desire on kuuntelemisen arvoinen, ehdottomasti.
Vähän raskaampana edustajana on ehdottomasti Ensiferum, jonka uutukainen Two Paths on hieno asia. Paluuta vähän vanhempaan ja ai että, hyvää humppaa.


Kyllä, tarkoituksena on postata muutakin, kuin pelkkiä lemppareita, mutta lokakuu vähän oli ja meni. Postausehdotuksia otetaan vastaan, kuten aina ennenkin.

2 kommenttia:

  1. Kiva että sopiva huppari löytyi! Huonosti kaavoitetut huput on ehkä ärsyttävimpiä asioita ikinä, mutta onneksi tuon kanssa sitä ongelmaa ei ole :D Pitää tuohon uuteen Ensiferumiin tutustua joskus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän tuokaan maailman paras huppu ole, mutta riittävän iso kuitenkin.
      Suosittelen lämmöllä uutta enskaa, se toimii erittäin hyvin.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.