perjantai 6. joulukuuta 2013

Rocky Road

Mitä mainiointa itsenäisyyspäivää! Tätä ylimääräistä vapaapäivää parantaa vielä sekin, että me saatiin vihdoinkin edes vähän lunta. Meillä on ollut aika pitkälti loikoilupäivä, A neuloo tällä hetkellä pipoa ja minä toivun piparivuoresta.

Tänään saatte jotain supermakeaa. Tein jälkkäriksi Rocky Road -suklaaherkkuja ja tein ne suunnilleen näin:


75-100g Vaahtokarkkeja (käytin haribon miniversioita, mutta isotkin käy. Ne voi laittaa kokonaisena tai pilkkoa pieneksi)
200g Suklaata (käytin puolet tummaa ja puolet maitosuklaata)
50g Voita

Sulata suklaat ja voi kattilassa. Sekoita joukkoon vaahtokarkit ja kaada kelmulla vuorattuun (koko homma lähtee helpommin irti) vuokaan, mulla oli käytössä Teeman 16x16 tarjoiluvati/kulho ja tää määrä oli oikein näppärä. Peitä foliolla ja laita jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään. Leikkaa kovettunut levy sopiviksi paloiksi.

Näissähän voi käyttää oikeestaan ihan mitä vaan. Meidän versio oli pelkillä vaahtokarkeilla, mutta pähkinät, kuivatut hedelmät ym. sopivat tähän mainiosti.


Nauttikaa itsenäisyyspäivän illasta!

1 kommentti:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.