perjantai 13. joulukuuta 2013

Iltapalaa

Aika ajoin kaikille meistä tulee joskus fiilis, että nyt pitäis saada jotain hyvää ja nopeaa iltapalaa. Yleensä suunnitelmat kaatuvat siihen, että kaapit huutavat tyhjyttään, kun on puhe kivoista aineksista. Näppärä iltapalaratkaisu, jonka aineet luulisi löytyvän joka kodista, on teeleivät. 

Paljon helpommaksi leipominen ei oikeastaan edes voi mennä ja ainakin mun ekalla kotitaloustunnilla tehtiin juurikin teeleipiä (ja alla oleva ohje on muuten just se sama).


Teeleipiin (tästä tulee kahdelle henkilölle) tarvitset:
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 dl vettä tai maitoa (ihan sama kumpaa käyttää, makueroa ei oikeastaan oo)
1 rkl öljyä

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Sekoita kuivat aineet. Lisää kylmä neste ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina pellille kahteen osaan ja taputtele ne litteiksi, n. 1cm, jauhotetuilla käsillä. Pistele haarukalla. Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. 

Perusohjetta voi muokkailla miten tykkää. Itse heitin sekaan vajaan desin kaurahiutaleita. Porkkanaraaste, juustoraaste ja yrtit sopii hyvin makuaineeksi. Kokeilemaan vaan. 

Lämpimien teeleipien päälle voi laittaa mitä nyt ikinä haluaa. Nää on hyviä ihan pelkällä levitteelläkin. Juusto toimii loistavasti ja hillo on mahtava valinta. Kaikki käy. Teeleivät kannattaa tosiaan syödä lämpimänä ja samana päivänä, silloin ne ovat parhaimmillaan. 

Nimensä mukaisesti teeleivät sopivat mainiosti teen kanssa nautittavaksi, mutta muutkin juomat käy. A suosii kaakaota ja minä teetä. Musta on tullut siinä määrin teehifistelijä, että juon aika pitkälti vaan irtoteetä parilla poikkeuksella. Eilen teeksi valikoitui The Ouncen sumuinen saari, musta suklaalla, kaakaolla, vaniljalla ja mansikalla maustettu ceylon-tee. Älyttömän hyvää.  


1 kommentti:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.